Aanbod

1.  Aanbod primair en voortgezet onderwijs

Gestart in 2004 onder de naam De Tetzepi Methode (met de toenmalige formatie Tetzepi) is er inmiddels een grote expertise opgebouwd op het gebied van muziekprojecten in het primair eWorkshopserie Prins Willem Alexanderschool Ermelon middelbaar onderwijs en zijn er inmiddels meer dan honderdvijftig projecten uitgevoerd.

Kobranie organiseert workshops en presentaties op het gebied van improvisatie en compositie. Van kleuterklas tot eindexamenklas, van vmbo tot gymnasium; Kobranie maakt projecten op maat.

Centraal staat het muziek maken, los van vaardigheden en niet stijl gebonden.

Een standaard project bestaat uit minimaal twee workshops; improvisatie (Kobranie Methode) en compositie (Kobranie Design) en een presentatie samen met de Kobra Band (de zevenkoppige ‘improvisatie sensatie’) op een podium in de buurt (Bimhuis/Amsterdam, Muziekhuis/Utrecht) of op de school zelf.

Voor meer informatie: Claar Schouwenaar claar@kobranie.nl

 

2. WORKSHOPS, PROJECTEN & TRAININGEN

Kobranie traint docenten, musici en andere belangstellenden op het gebied van improvisatie en creativiteit. Het trainen van onderzoekend vermogen, creërend vermogen en reflecterend vermogen (21st Century Skills) is onze expertise.

Scholing voor teams in het primair en voortgezet onderwijs

Vanuit de visie dat muziek en creativiteit een geheel is, en dat kinderen een enorme creatieve potentie hebben ontwerpt Kobranie leerlijnen op het gebied van creativiteit en muziek. Op maat voor de leerlingen en op maat voor de betrokken docenten. Als aanvulling op bestaand lesmateriaal en ter ondersteuning op al reeds ingezette processen.

De scholing bestaat uit gemiddeld vier bijeenkomsten waarin onderzoekend vermogen, creativiteit en improvisatie centraal staan. Kobranie werkt binnen deze trainingen met een zgn. dubbele didactiek: zelf ervaren en leren en tegelijkertijd de vertaalslag maken en oefenen naar de groep/klas waarmee men wil werken.

Workshops voor leerlingen op het gebied van creativiteit, onderzoekend vermogen en iKobranie in concert IImprovisatie

De workshops worden bij voorkeur gegeven in combinatie met een team-trainingstraject, maar kunnen eventueel ook los worden gegeven.

De workshops zijn er voor alle basisschool groepen en middelbaaronderwijs klassen en schooltypen.

Er wordt in klassen of halve klassen gewerkt aan improvisatie met muziekinstrumenten, aan compositie, klankonderzoek en eigen creatie. Er worden creatieve vaardigheden getraind en er wordt onder andere gewerkt aan een onderzoekende houding, reflecteren op eigen werk en handelen en samenwerking.

Inspiratie seminar Creativiteit 

Creativiteit lijkt zo’n toverwoord, maar hoe werkt dat dan? En hoe implementeer je dat in het onderwijs? wat is onderzoekend vermogen en hoe stimuleer je dat? Hoe begeleid je als team en als leerkracht creatieve maakprocessen en welke vaardigheden heb je daarbij nodig?

Op deze en andere vragen geeft Kobranie antwoord, handvatten en proberen we een helder licht te laten schijnen op de mogelijkheden. Tevens ervaren we door te doen; muzikale improvisatie en creatieve oefeningen.

Het inspiratie seminar is bedoeld voor docenten, docententeams PO en VO, en teams binnen culturele instellingen.

 

3. KOBRANIE OPLEIDING
Driedaagse training op het gebied van Improvisatie en Creativiteit


Voor wie
Voor de musicus en muziekdocent die zich wil specialiseren en verder ontwikkelen in het werken met groepen op het gebied van improvisatie en creativiteit.

Wat leer je
praktische vaardigheden in de methode Kobranie
– inzicht en vaardigheid in creatieve muzikale processen
– muzikaal leiderschap in relatie tot groepen
– improvisatie vaardigheden
– toepassen van improvisatie en creativiteit op het werken met groepen

Praktisch

  • Een 3-daagse intensieve training.
  • Maximaal 12 deelnemers.
  • Kosten: 695 euro ex btw, inclusief lekkere lunch en koffie/thee
  • Locatie: Muziekhuis Utrecht
  • Tijden: 10:00-17:00 uur
  • Data: houd de site in de gaten voor de nieuwe data!

Schrijf je in!
Stuur een mail naar info@kobranie.nl met je naam + voor welke data je wilt inschrijven.

Comments are closed.

Website gerealiseerd door Webalist B.V.